jueves, 13 de enero de 2011

Navegadors Web


Navergadors web
Un navegador o navegador web (de l'anglès, navegador web) és un programa que permet veure la informació que conté una pàgina web (ja es trobi aquesta allotjada en un servidor dins de la World Wide Web o en un servidor local).
El navegador interpreta el codi, HTML generalment, en el qual està escrita la pàgina web, i el presenta en pantalla, permetent a l'usuari interactuar amb el seu contingut i navegar cap a altres llocs de la xarxa mitjançant enllaços o hipervincles.
Google

- Google Inc és l'empresa propietària de la marca Google, el principal producte és el motor de recerca del mateix nom.
En arribar a la pàgina principal del cercador destaca la simplicitat de la seva interfície, on es pot distingir principalment el seu logotip (canviant segons diversos esdeveniments de diferent índole que puguin ser rellevants) les diferents categories, el quadre, els botons i l'àmbit de la recerca , a més d'un petit menú d'opcions.
El botó "vaig a tenir sort" directament ens remet al primer resultat, útil quan busquem coses molt populars ('Microsoft', 'Renault', 'Google', etc.) i un botó "recerca avançada"que ens permet concretar les cerques sense necessitat de conèixer tots els operadors que ofereix Google.

A més de la recerca bàsica, Google múltiples funcions de recerca avançada per refinar les consultes.

Google Chrome


-Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base en components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions (Framework).
Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98% a finals de desembre de 2010, i amb un total de 120 milions d'usuaris a principis de desembre de 2010.
L'objectiu principal del projecte és proporcionar un navegador amb major estabilitat, velocitat i seguretat a més d'incloure una interfície d'usuari senzilla i eficient.

Mozilla FireFox

Mozilla Firefox és un navegador web lliure i de codi obert, i que qualsevol usuari pot ajudar al seu desenvolupament.
Descendent de Mozilla Application Suite i actualment desenvolupat per la Corporació Mozilla, la Fundació Mozilla. Mozilla Firefox és el segon navegador més utilitzat d'Internet, amb una quota de mercat del 22,81% a finals de desembre de 2010.
Una navegació per pestanyes, corrector ortogràfic, cerca progressiva, adreces d'interès actives, un administrador de descàrregues, navegació privada, navegació amb georeferenciació i un sistema de recerca integrat que utilitza el motor de cerca que desitgi l'usuari.

A més es poden afegir funcions a través de complements desenvolupats per tercers, entre els quals hi ha una àmplia selecció, característica que ha atret a molts dels usuaris actuals del navegador.


Internet Explorer


Windows Internet Explorer (anteriorment Microsoft Internet Explorer), conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995.
 Ha estat el navegador web més utilitzat d'Internet des de 1999 fins a l'actualitat, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% entre el 2002 i 2003.
 No obstant això, aquesta quota de mercat ha disminuït gradualment amb els anys a causa d'una renovada competència per part d'altres navegadors, situant-se aproximadament entre el 41% i 63% per a finals de desembre de 2010, depenent de la font de mesura global.
El projecte Internet Explorer es va iniciar l'estiu de 1994 per Thomas Reardon i, posteriorment, dirigit per Benjamin Slivka, aprofitant el codi font de Spyglass, Inc Mosaic, un dels primers navegadors web comercials amb vincles formals amb el navegador pioner NCSA Mosaic .

SAFARI

Safari és un navegador web de codi tancat desenvolupat per Apple Inc Està disponible per a Mac OS X, IOS (el sistema usat per l'iPhone, l'iPod Touch i l'iPad) i Microsoft Windows.

Inclou navegació per pestanyes, corrector ortogràfic, cerca progressiva, vista de l'historial en CoverFlow, administrador de descàrregues i un sistema de recerca integrat.
Abans del llançament de Safari, Apple inclou el navegador Internet Explorer per a Mac de Microsoft als seus ordinadors com navegador predeterminat. La primera versió beta de Safari va ser presentada en l'exposició Macworld el 7 de gener de 2003 i va ser alliberada en forma de beta pública. La seva versió 1.0 es va llançar el juny de 2003. La versió 1.1 es va publicar l'octubre del mateix any i es va convertir en la primera versió de Safari a ser el navegador predeterminat per a Mac OS X.

Opinió personal
- Jo sempre havia utilitzat firefox però des de que va sortir al mercat google chrome, es l’únic navegador web que utilitzo per la seva facilitat d’us i la seva rapidesa busquen informació , per això jo os recomano google chrome com un molt bon navegador web.